0

Olimpijske Igre odložene za 2021.godinu

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i premijer Japana Abe Šinco održali su danas konferenciju za štampu na kojoj su potvrdili da će se Olimpijske igre održati naredne godine, a najkasnije u leto 2021.

Kako je epidemija virusa COVID-19 prerasla u pandemiju i većina sportista nije u mogućnosti da nastavi trenažni proces, sportski radnici, nadležne institucije ali i sami takmičari zalagali su se za odlaganje Olimpijskih Igara.

Ova odluka doneta je kako bi se sportistima omogućilo bezbedno takmičenje kao i potpuna priprema za nastup na najvažnijem sportskom događaju na planeti.

Takođe odlučeno je da će lokacija Igara ostati Tokio kao i da će nositi naziv Tokio 2020.

Ove odluke odnose se i na Paraolimpijske igre.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *