0

Olimpijska A norma za Silađi Čabu

Na prvenstvu Mađarske koje se održava u Debrecinu, reprezentativac Srbije Silađi Čaba doplivao je do A nomre za OI. Ovom 29-godišnjaku Igre u Tokiju biće četvrte u karijeri.

Čaba koji na ovom prvenstvu pliva za mađarski Hod otplivao je sjajnih 59.40 na 100 metara prsno što je ujedno i novi nacionalni rekord Srbije ali i viza za OI. Ovaj rezultat trenutno je drugo vreme Evrope za ovu godinu:

  1. Martinenghi Nicolo (Italija) 59.37
  2. Silađi Čaba (Srbija) 59.40
  3. Wilby James (GBR) 59.42

Silađi je tek treći sportista u Srbiji koji je obezbedio plasman na naredne OI u Tokiju.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *