0

Olymp još jednom najbolji klub Republike Srpske

  • Ljetno orvenstvo Republike Srpske 2019
  • GOB, Banja Luka, Republika Srpska
  • 1- 2. 06. 2019.
  • Rezultati

Završeno je Ljetno prvenstvo Republike Srpske na kojem je Plivački klub „Olymp“ još jednom postao apsolutni prvak Republike Srpske i to u svim ekipnim kategorijama.
Plasman klubova u apsolutnoj kategoriji na prvenstvu nakon poslednje discipline izgledao je ovako:

1. „Olymp“- 61 580 bodova
2. „22. april“ – 37 880 bodova
3. „Mladost“ – 15 809 bodova

Oborena su i dva rekorda Bosne i Hercegovine u kategoriji kadeta, štafeta PK „Olymp“ 4x100m slobodno i 4x 200m slobodno u sastavu:
Vučić David,
Bosnić Nikola,
Dabić Aleksa, i
Milosavić Kosta,

Glavni trener i sportski direktor pobedničkog kluba Miodrag Čeko nakon takmičenja je izjavio:

Prije tri nedjelje PK „Olymp“ je uspješno organizovao takmičenje za sve banjalučke osnovce. Proteklog vikenda organizovali smo grandiozan miting (BL Open), najbolji u istoriji kluba, na kojem je naš član Emir Muratović isplivao dva puta olimpijsku normu. Ovog vikenda ponovo smo dokazali da smo bez premca u Republici Srpskoj.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *