0

Omiljeni trening set Michael Phelpsa

Michael Phelps je u svom poslednjem „Facebook live“ postu odgovarao na pitanja fanova. Jedno od pitanja na koja je odgovorio je i koji mu je omiljeni trening set.

Phelps je u šali rekao da je oduvek najviše voleo lagano plivanje ali da to nije baš korisno. Takođe je istakao da je u mladosti plivao mnogo teže i zanimljivije treninge. Jedan od takvih izgleda približno ovako:

  • 4 x 25
  • 4 x 50
  • 4 x 75
  • 4 x 100
  • 4 x 125
  • 4 x 150
  • 4 x 175
  • 4 x 200

Kada se dođe do kraja, odnosno završi 4×200 ciklus se kreće u nazad sve dok se ne otpliva 4×25.

Phelps je dodao i da je uglavnom držao malo slabiji ritam u delu serije kada dužine deonica rastu a da je pojačavao kada set krene unazad.

Moramo da istaknemo da je Michael Phelps ovaj trening plivao u bazenu od 25 jardi. Ritam na stotkama bio mu je između 1:01 i 1:05, na 50icama 28-29 sekundi a poslednji deo 4×25 plivao je oko 14s.

U jednom od prethodnih intervjua Michael je spomenuo još jedan set koji je plivao u skorije vreme i koji mu je bio poprilično bolan i težak. Plivao je 30×100 tako što prvih 50 pliva u srednjem ritmu u kraul tehnici a odmah zatim sa startnog bloka pliva 50 delfin u ritmu za 200.

Ako ste u prilici isprobajte neki od ovih treninga i napišite nam utiske u komentaru ili nam pošaljite vaš omiljeni trening set.

 

Izvor vesti: swimswam.com

Izvor slike: cdn-s3.si.com


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *