0

Otvoreno prvenstvo Crne Gore ovog vikenda u Podgorici

Više od 300 plivača iz 13 zemalja okupiće se ovog vikenda na bazenu „Morača“ u Podgorici na 5. po redu Otvorenom prvenstvu Crne Gore.

Plivači iz 43 kluba takmičiće se i ove godine za novčane nagrade koje će biti dodeljene za najboljih 5 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji a kriterijum za određivanje najboljih biće zbir FINA bodova iz dve discipline.

Glavni promoter ovogodišnjeg takmičenja je srpski reprezentativac Velimir Stjepanović. On će nastupiti u disciplinama 100, 200 i 400 slobodno kao i 100 metara delfin.

Povodom ovog takmičenja predsednica Stručnog saveta za plivanje Crne Gore, Danijela Franeta za medije je izjavila:

„Biće to ujedno za nas i test za organizaciju plivačkih takmičenja na Igrama malih zemalja Evrope naredne godine u Podgorici. Plivanje u Crnoj Gori je napredovalo tako da ćemo za vikend na mitingu imati 130 plivača iz osam klubova. Oformili su se novi klubovi i imamo mnogo više licenciranih i registrovanih plivača“,


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *