0

Otvoreno prvenstvo Italije zakazano za avgust

Svet polako teži da se vrati u normalu nakon pandemije korona virusa pa je tako Italija prva zemlja, medju vodećim plivačkim silama, koja je zakazala svoje državno prvenstvo.

Međunarodno plivačko takmičenje Sette Colli, ujedno i državno prvenstvo, biće održano u avgustu, najavljeno je italijanske plivačke federacije.

Prvi put u istoriji ovog takmičenja, koje se održava na jednom od najlepših bazena Evrope, Stadio del Nuoto u Rimu, ovo će u isto vreme biti i Državno prvenstvo Italije. Podsećamo, prošle godine na Sette Colli učešće su imali neki od najboljih plivača sveta među kojima su i Pernille Blume, Ranomi Kromowidjojo, Adam Peaty, Chad le Clos, Michael Andrew, Femke Heemskerk, Katinka Hosszu, Etiene Medeiros, i Ajna Kesely.

Plan za održavanje ovog prvenstva prevashodno zavisi od nacionalnig plana za suzbijanje epidemije i prisustvo publike još uvek nije odobreno ali je odrzavanje prvenstva potvrdjeno.

Osim ovog, Italija je najavila i održavanje sledećih takmičenja:

  • Državno prvenstvo u skokovima u vodu (5-7. avgust)
  • Državno prvenstvo u sinhronom plivanju (7-9. avgust)
  • Prvenstvo Italije na otvorenim vodama (18-21 avgust)
  • Trofej Sette Colli/ Prvenstvo Italije (12-14. avgust)
  • Vaterpolo super kup Italije (septembar)

Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *