0

Ovogodišnji FINA Svetski kup bez malih bazena

Svetska plivačka organizacija objavila je kompletan raspored ovogodišnjeg „FINA World Cup Series„. Nakon što je Ajndhoven odustao od organizacije jednog od takmičenja „Evropskog klastera“ uz obrazloženje da će odziv u ovoj godini biti jako mali za takmičenja u 25-metarskim bazenima, FINA je odlučila da uvede promene.

Ovogodišnji serijal biće podeljen u 3 klastera sa ukupno 7 takmičenja. Prvi, Azijski, klaster počinje odmah nakon Svetskog prvenstva u Koreji, zatim sledi pauza u septembru a takmičenja se nastavljaju u Evropi tokom oktobra. Poslednji i završni delovi biće održani u Kazanju i Singapuru početkom novembra.

Za razliku od proteklih godina sva takmičenja plivaće se u 50-metarskim bazenima što će plivačima olakšati pripreme i ispunjavanje normi za OI u Tokiu 2020.

Još jedna promena u odnosu na prošlu godinu je povratak Berlina, kao grada domaćina jednog od takmičenja pa tako kompletan raspored FINA WC 2019. izgleda ovako:

  1. Tokyo (JPN) – Avgust 2-4
  2. Jinan (CHN) – Avgust 8-10
  3. Singapore (SGP) – Avgust 15-17
  4. Budapest (HUN) – Oktobar 4-6
  5. Berlin (GER) – Oktobar 11-13
  6. Kazan (RUS) – Novembar 1-3
  7. Doha (QAT) – Novembar 7-9

Zvaničnu izjavu FINA-e možete pronaći OVDE


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *