0

Plivači iz 11 država na ovogodišnjem Banja Luka Open-u

Ovog vikenda, na plivačima omiljenom GOB-u, održava se jedanaesti po redu Banja Luka Open. Ovo takmičenje je već uveliko poznato kao jedno od najjačih u regionu a ove godine će izgleda nadmašiti sva očekivanja. Za takmičenje su se prijavili plivači iz 11 zemalja iz celog sveta.

Glavni trener domaćina, plivačkog kluba Olymp, Miodrag Čeko sa zadovoljstvom nam je otkrio neke detalje ovogodišnjeg takmičenja:

„Po kvalitetu će ovo biti jedan od najjačih u istoriji naših mitinga, a najjači u regionu definitivno…
Dolaze gotovo svi seniorski reprezentativci Srbije, dva najjača kluba iz Turske (Fenerbahče i Galatasaraj), klubovi iz Italije, Hrvatske, Makedonije… Dolaze nam i gosti iz Kanade i Meksika…
Po do sadašnjim prijavama najznimljivije će biti sprinterske discipline slobodnim stilom! Po prijavi za finale će trebati da se pliva 23 sekunde, za medalju čak i sekund brže.
Promoteri mitinga ove godine su naši najbolji plivači i ujedno njabolji plivači u BiH Adi Mešetović i Nikola Bjelajac. Obojica će nastupiti u najvećoj konkurenciji, na 50 i 100 slobodno…“

Finalne trke takmičenja će, kao i prošle godine, biti u direktnom prenosu na RTRS-u tako da će ljubitelji plivanja moći da prate finala putem televizije.

Raspored disciplina izgleda ovako:

Miting je u FINA kalendaru, kvalifikacioni je za JOG i za Svetsko prvenstvo u Juznoj Koreji naredne godine… Nagradni fond ove godine iznosi 1600 evra a nagrade će biti dodeljene najboljim plivačima u apsolutnoj kategoriji ali i trenerima najboljih ekipa.

***Kako smo naknadno obavešteni na takmičenju će nastupiti i jedna plivačica iz Kolumbije što je čini predstavnicom 12. države na ovogodišnjem BL Open-u


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *