0

Pop Acev 5. na FINA ultra maratonu u Kanadi

U subotu 27.07. održan je FINA Ultra maraton (32 kilometra) u Kanadi na jezeru Lac Saint-Jean. Makedonski reprezentativac Evgenij Pop Acev, zauzeo je 5. mesto sa vremenom od 7:39:00, dok je drugi makedonski plivač Aleksandar Ilievski zauzeo 9. mesto sa vremenom od 8:08:00.

Pobednik u muškoj konkurenciji bio je Marcel Souten iz Holandije sa vremenom 7:13:31, dok je u ženskoj kategoriji najbolja bila Morgan Dornic iz Francuske sa vremenom 8:00:34.

Na takmičenju je startovalo ukupno 22 plivača a trku je zavrsilo 17 (4 otkaza i jedna plivačica van vremenskog limita). Ovo je druga trka FINA ultra maratona, na kojoj je Pop Acev nastupio. Pre 32 kilometara, Pop Acev je nastupio u Kanadi na 10 kilometara, gde je zauzeo 10 mesto. U toj trci pobednik je Kristof Razovski, a u ženskoj Rasele Bruni

Sledeći maraton u seriji FINA ultra maratona je Ohrid, koji je zakazan za 24.8.2019.

Dopisnik SwimOn-a za Makedoniju: Jane Karajovanov

Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade. Nakon 10 godina u Partizanu, 2010. godine počinje da pliva za PK “Vojvodina”, pod trenerom Igorom Beretićem gde uspeva da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Londonu, gde je pored individualnog nastupa zabležio i nastup u štafeti 4×100 slobodno. Posle Vojvodine, prelazi u plivački klub “11. April”, klub sa dugom istorijom, gde ga trenira Boris Drobac. Za PK “11. April” nastupa na dva Evropska prvenstva i Svetskom prvenstvu u Dohi, nakon čega završava karijeru u reprezentaciji. Tokom svoje plivačke karijere, Radovan je često trenirao u Stokholmu, gde je plivao za klub “SK Neptun”, gde mu je trener bila Anne Forsell. Radovan je završio fakultet za sport i turizam – TIMS, član je Udruženja plivačkih trenera Srbije – UPTS, kao i Američke trenerske asocijacije – ASCA. Zaposlen je kao plivački trener u PK “11. April” u Beogradu, gde je trener prvog tima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *