0

Preminuo je Bud Spencer, prvi italijanski plivač ispod 1 minuta

Juče je preminuo Bud Spencer u 86. godini života, legendarni italijanski glumac koji je će najviše ostati upamćen po akcionim komedijama, u kojima je glumeo sa Terence Hill-om.

Relativno malo ljudi zna, da je pre uspešne filmske karijere Bud Spencer bio profesionalni plivač. Pravo ime Bud Spencer-a je Carlo Pedersoli, koje je kasnije promenio, kao i mnogi holivudski glumci.

Pored srebra na Mediteranskim igrama 1951, i polufinalima na Olimpiskim igrama 1952 i svetskom prvenstvu 1956, Bud Spencer će ostati najupamćeniji kao prvi italijanski plivač koji je plivao 100 metara slobodno ispod 1. minute.

To mu j pošlo za rukom 19.9.1950, kada je deonicu od 100 metara otplivao za 59,50 sekundi.

U videu ispod možete pogledati slike ovog poznatog glumca, dok se bavio plivanjem.

Izvor fotografije i teksta: wikipedia.org


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *