0

Prvo vreme na svetu i državni rekord za Silađija, A norma za Saba

Srpski plivači, Čaba Silađi i Sebastian Sabo nastavljaju sa fantastičnim rezultatima na prvenstvu Mađarske koje se održava u Debrecinu.

Nakon što je oborio državni rekord i isplivao A normu za Olimpijske igre u Tokiju, Čaba Silađi je došao do još jednog rekorda. On je po drugi put u karijeri isplivao ispod 27 sekundi i sa sjajnih 26.83 došao do 954 FINA boda i postavio prvo vreme na svetu.

Najbrži plivači ove sezone na 50 prsno:
1. Čaba Silađi, Srbija 26.83
2. Zibei Jan, Kina 26.96
3. Felipe Lima, Brazil 26.97

Nakon Silađija, Sebastian Sabo je nastavio fantastične rezultate srpskih reprezentativaca. On je posle sjajnih 22.99 na 50 delfin kada je postavio trenutno najbolje vreme na svetu, došao do A norme za Igre u Tokiju na duplo dužoj distanci. Sabo je štopericu zaustavio na 51.34 i sa rezultatom vrednim 913 FINA bodova, postao i drugi član srpskog plivačkog tima na predstojećim Olimpijskim igrama.

Najbrži plivači ove sezone na 100 delfin:
1. Andrej Minakov, Rusija 51.12
2. Sebastian Sabo, Srbija 51.34
3. Marijus Kuš, Nemačka 51.35


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *