2

PS KJA: Barna i Stansavljevićeva resetovali nacionalne rekorde na 50 slobodno

Poslednjeg dana prvenstva pored sjajnih rezultata u individualnim disciplinama, pažnju su najviše privukli nastupi Andreja Barne i Nine Stanisavljević, koji su predvodili štafete svojih klubova. Andrej Barna popravio je svoj nacionalni rekord na 50 slobodno koji sada iznosi 22.21 i približio se na 20 stotinki od A olimpijske norme.
Nina je poboljšala svoj lični rekord za gotovo pola sekunde da bi oborila državni rekod Miroslave Najdanovski, koji sada iznosi 25.16 i time ostvarila B Olimpijsku normu.
Apsolutne nacionalne rekorde u obe štafete 4×50 slobodno postavili su sastavi PK 11. april.

Najbolja plivačica Srbije, Anja Crevar nastupila je poslednjeg dana i trijumfovala u svojoj omiljenoj disciplini,400 mešovito sa otplivanih 4:47.45.

U veoma neizvesnoj borbi na 200 leđno u A finalu pobedio je Matić Đurđe (2:06.51), koji je u samom finišu pretekao Adžić Nikolu (2:06.63)

Gleadoci su uživo a i preko live stream-a imali priliku da gledaju i sjajnu borbu za zlato na 100m prsno između Nine Stanisavljević (1:11.46) i Martine Bukvić (1:11.84). Na kraju je pobedila iskusnija Stanisavljević, ali je morala da da poslednji atom snage kako bi odbila napade Bukvićeve.

Sve oborene rekorde na Prvenstvu Srbije za KJA možete pogledati OVDE.

 


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

2 komentara

  1. Da li su postavili rekorde? Na PSS kažu (Beretićev poziv) da prve izmene štafeta nisu korektno izmerene. Jel može razjašnjenje da šta je ispravno a šta ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *