0

Pudar isplivala A normu i osigurala vizu za Tokio

Fantastična Mostarka, Lana Pudar još jednom je oduševila sve ljubitelje plivanja u regionu. Nakon što je jutros isplivala B normu i nacionalni rekord, Lana je još jednom podigla lestvicu i pokazala o kakvom se talentu radi.

Ona je sa neverovatnih 57.37 došla do A norme i time definitivno obezbedila svoje mesto u timu Bosne i Hercegovine u Tokiju. Ovaj Lanin rezultat je vredan fantastična 904 FINA boda i to je najvredniji rezultat ikada isplivan na takmičenju u Srbiji ako se izuzme Univerzijada 2009. godine.

Pored nje, prvog dana Otvorenog prvenstva Srbije još nekoliko plivača je pomeralo nacionalne rekorde.

Mladi plivač Obilića, Nemanja Maksić je u kvalifikacijama na 100 delfin isplivao novi državni rekord za dečake do 13 godina koji sada iznosi 1:00.87, dok je u popodnevnom finalu iste discipline, plivač Vračara, Đurđe Matić isplivao B normu za Igre u Tokiju sa rezultatom 53.45.

Plivačica 11. aprila, Martina Bukvić je oborila rekorde za devojčice do 15, 16, 17 i 18 godina na 200 prsno sa vremenom 2:32.10, dok je u istoj disciplini u muškoj konkurenciji Uroš Živanović iz Dubočice sa 2:18.93 isplivao novi rekord za dečake do 16 godina.

Sve linkove potrebne za praćenje Otvorenog prvenstva Srbije možete pronaći OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *