0

Rekord Pitija na 100 prsno je revidiran zbog tehničke greške

Len je upravo dala izjavu za javnost da su tokom takmičenja imali tehničkih problema sa opremom za elektronsko merenje vremena.

Ovaj problem je uočen u trkama:

800 kraul za žene

100 prsno za muškarce

100 delfin za žene

100 prsno za žene (polufinale)

200 delfin za muškarce (polufinale)

To znači da će rezultati navedenih trka, uključujući i svetski rekord Adama Pitija na 100 prsno, će biti izmenjeni za 0.1 sekundu koliko iznosi utvrđeno odstupanje.

Na sastanku tim lidera svih zemalja članica zaključeno je da sve članice podržavaju Len u naporima da nađu rešenje u ovoj situaciji i posebno je istaknuta zahvalnost za iskrenost i otvorenost u ovoj situaciji.

Zaključeno je da je cilj ovog takmičenja da se pamte sjajne trke i uspesi sportista i stoga preciznost merenja jeste ključna stvar.

Izjavu LEN u originalu možete pročitati ovde.

*Tekst preuzet od PSS

Rekord koji je Britanac oborio će iznositi 57.10, rezultat Čabe Silađija, koji je takođe finalista u ovoj disciplini, takođe je pomeren za + 10 stotinki, i iznosi 1:00.15. Silađi je u polufinalu ove discipline imao rezultat 59.91.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *