0

Roland Schoeman u 38. godini brži od 23 sekunde

Roland Schoeman koji će 3.jula ove godine napuniti 39 godina, plivao je 50 slobodno za manje od 23 sekunde. On je na „TYR Derbi Swim Meet“ ovu deonicu otplivao u vremenu 22.88.

Shoeman je bio član olimpijskog tima Južne Afrike od 2000. do 2012. Takođe bio je šampion Sveta 2005. godine baš u ovoj disciplini.

Schoeman nije jedini plivač koji je na pragu 40-ih još uvek u profesionalnim vodama. Brazilski veteran Nicholas Santos, koji je par meseci stariji od Schoemana, prošle godine je postavio novi svetski rekord na 50m delfin dok je na šampionatu Brazila ove godine plivao 50 slobodno za 22.90 a 50 delfin za neverovatnih 22.77!


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *