0

Rusija najuspešnija na EJP

Reprezentacija Rusije bila je najuspešnija na ovogodišnjem Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Helsinkiju u Finskoj. Oni su sa ukupno 1445 poena bili ubedljivo prvi ispred reprezentacija Velike Britanije i Italije. Od ekipa iz regiona, najuspešniji su bili plivači Slovenije koji su zauzeli 15. mesto sa 196 poena. Reprezentativci Hrvatske su bili 28, a Srbije 33. u ukupnom poretku.

Što se tiče osvojenih medalja, ruska reprezentacija je i tu bila dominantna. Oni su osvojili ukupno 34 (18 zlatnih – 12 srebrnih – 4 bronzane) medalje što je čak 15 više od drugoplasiranih Britanaca. Od zemalja iz regiona, jedino je Slovenija došla do medalje – bronzu za ovu reprezentaciju je osvojila Tina Čelik na 50 prsno.

Na ovom prvenstvu oborena su dva evropska juniorska rekorda – Ruskinja Darija Vaskina je postavila novi rekord na 50 leđno, a isto je učinila i ruska mešovita štafeta na 4×100 mešovito. Pored toga, postavljeno je 12 novih rekorda prvenstava, od kojih je čak četiri postavio jedan od najperspektivnijih plivača nove generacije – Kliment Kolesnjikov.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *