1

Sabo podneo zahtev da pliva za Mađarsku

Reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u malim bazenima 2017. godine, Sebastian Sabo, podneo je zahtev Svetskoj plivačkoj federaciji da se ubuduće takmiči pod zastavom Mađarske.

Kako je za Sportski žurnal potvrdio predsednik Plivačkog saveza Boris Drobac, Sabo je prethodne nedelje poslao mejl u kome je izrazio želju da se nadalje takmiči kao reprezentativac Mađarske:

Tačno je da smo dobili Sebastianov zahtev da ubuduće pliva za Mađarsku. Obrazložio je da tamo živi i trenira, da je već ušao u njihov sistem rada i da želi da se takmiči pod njihovom zastavom. Odluku su dodatno ubrzali sjajni rezultati koje je ostvario na njihovom državnom šampionatu u Debrecinu. U mejlu je istakao da nema nikakve zamerke na odnos Plivačkog saveza Srbije prema njemu, kao ni na rad Stručnog saveta. Suština je da u Mađarskoj ima daleko bolje uslove, kvalitetniju grupu plivača, tu se pronašao. Ono što mu oni nude, mi to ne možemo. Još uvek ništa nije zvanično, ali, realno, to je završena priča.

One thought on “Sabo podneo zahtev da pliva za Mađarsku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *