0

SP 2019: Farkaš 27. na 5 km

Završena je prva plivačka trka na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. U trci na 5 kilometara u Gvangžuu učestvovalo je 60 plivača među kojima je bio i reprezentativac Srbije Tamaš Farkaš. Tamaš je u cilj ušao sa samo 22 sekunde zaostatka za prvoplasiranim i zauzeo 27.mesto.
Prvo mesto pripalo je plivaču Mađarske Rasovszky Kristofu koji je ovu trku završio za 53.22,10. Tačno 10 sekundi iza njega u cilj je ušao predstavnik Francuske Fontaine Logan dok je treće mesto pripalo Kanađaninu Hedlin Ericu, koga je neverovatnih 10 stotinki delilo od srebra.
Farkaš je štopericu zaustavio na 53.44,50 a za tačno 3 dana očekuje ga nastup i u trci na 10km.

Sutra je na programu trka za devojke na 10km u kojoj će nastupiti reprezentativka Slovenije Perše Špela.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *