0

Šta plivačka torba govori o vama

Postoje plivačke torbe raznih oblika, boja, veličina i brendova ali ono što im je zajedničko je da su gotovo neuništive i da u njih uvek može stati „još nešto“. Otporne su na hlor, sunce, vodu oko bazena, prosute sokove i izmrvljene grickalice.

Osim toga što su skladište svih potrepština ove torbe su na neki način i odraz vlasnika, pa na osnovu njenog sadržaja možemo reći mnogo o plivaču koji je nosi.

Mi smo ovde izdvojili nekoliko „vrsta torbi“ odnosno vlasnika a vi probajte da se pronađete u jednoj.

1. „SAMO NAJOSNOVNIJE“

Ovi plivači u svojoj torbi nose nekoliko osnovnih stvari a kada ih pitate reći će vam da su za plivanje potrebni samo kapica, kupaći i naočare. Tako od njih često možete očekivati pitanja poput „Imaš li flašu vode?“ ili „Možeš li da mi pozajmiš taj peškir?“. Ako ništa drugo, njih makar ramena bole samo od plivanja a ne i teške torbe.

2. „ZA SVAKI SLUČAJ“

Svaki plivač u torbi ima kapicu za slučaj da ova pukne ili rezervnu gumu za naočare međutim ovaj tip plivača diže predostrožnost na novi nivo. Oni imaju treći par naočara za slučaj da rezervne puknu a i četvrti za slučaj da se ovim trećim nešto desi. Mada moramo priznati, biti pripremljen na sve nikad nije loša ideja, jer ko zna šta sve može da se desi.

3. „HRANE NIKAD DOSTA“

Opšte je poznato da plivači vole da jedu. Oni će uvek nešto gricnuti na putu do treninga ili posle njega, na takmičenjima ili u školi. A oni koji posebno mrze osećaj gladi uvek će imati zalihe hrane u svom rancu, bilo da su to neke čokoladice, voće ili sendviči. Telo treba da je uvek „napunjeno“ i spremno za akciju, to je njihov moto.

4. „KANTA ZA SMEĆE“

Logično je da mnogo hrane ostavlja za sobom i mnogo smeća. Omoti od čokolada i grickalica nalaze se u svakom džepu ovakve torbe. Neki bi rekli da je u pitanju čista lenjost da se torba pospremi, međutim oni pozitivniji će reći da su ovi omoti podsetnik da su svoje telo redovno i pravilno hranili ovih dana.

5. „KREATIVAC“

Neki plivači postanu kreativni kada je u pitanju održavanje njihove torbe pa tako na njih kače razne priveske, trakice i nalepnice. Bilo da je to kako bi se razlikovale od tuđih ili kako bi ih jednostavno ucinile srećnijim ove torbe su najzanimljivije za posmatranje i proučavanje.

6. „SVETSKI PUTNIK“

Plivači posete razna takmičenja tokom godine, neka malo manja i neka velika i važna. Na onim važnijim uvek su vam potrebne propusnice i akreditacije koje plivači ne propuste da okače na svoje rančeve čak i kada su takmičenja davno završena. Neki to rade kako bi malo ukrasili svoji torbu dok ima i onih koje ovi dodaci podsećaju na uspehe i daju im dodatno samopouzdanje.

U svakom slučaju, plivačka torba veliki je deo plivačke kulture a njen izgled deo je posebnog stila i jedinstvenosti ovog sporta pa tako sledeći put kad se nađete na bazenu bacite pogled na torbe oko sebe.

Fotografija: @arenausa instagram page

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *