0

Stanisavljević, Popović i Fain brže od B normi za Tokio

Drugog dana Otvorenog prvenstva Srbije, ljubitelji plivanja su imali prilike da vide sjajne trke, kao i nekoliko nacionalnih rekorda, ali i otplivane B norme za predstojeće Igre u Tokiju.

Prvi je granicu državnog rekorda pomerio plivač Proletera, Ognjen Kovačević koji je u kvalifikacijama na 100 leđno sa rezultatom 58.78 postavio novi rekord za plivače do 16 godina.

U prvoj trci popodnevnog programa, štafeta Vračara u sastavu Vučković, Golubović, Svorcan, Marković isplivala je novi nacionalni rekord u disciplini 4×100 mešovito, mešovita štafeta koji sada iznosi 4:19.30.

Plivačice Dubočice i Plavog Talasa, Nina Stanisavljević i Tanja Popović, još jednom su pokazale da su budućnost srpskog plivanja. One su u sjajnoj trci na 100 slobodno, zabeležile rezultate brže od nacionalnog rekorda, ali i B norme za Olimpijske igre. Na kraju je Stanisavljevićeva slavila sa 55.50 što joj je donelo 808 FINA bodova, dok je Popovićeva bila 46 stotinki sporija.

Pored rekorda na 100 slobodno, Nina Stanisavljević je pomerila granicu najboljeg rezultata za devojke do 17 i 18 godina i na 100 leđno. Ona je sa 1:03.24, popravila rekorde Jane Marković, odnosno Andree Todorović.

Slovenačka plivačica Katja Fain, ponovo je pokazala da je u sjajnoj formi. Nakon A norme na 1500 slobodno koju je isplivala pre nedelju dana na Velikoj nagradi Slovačke, ona je sada došla i do B norme na 200 delfin. Ona je dominantno trijumfovala uz rezultat 2:12.16 i preko devet sekundi razlike u odnosu na drugoplasiranu Vanju Murtin.

Sve linkove potrebne za praćenje Otvorenog prvenstva Srbije možete pronaći OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *