0

Stefan Šorak: Prezadovoljan sam rezultatom na 400 slobodno

Šorak Stefan plivao je u Budimpešti 200 i 400 slobodno. U prvoj disciplini u kojoj je nastupio, 400 slobodno, ostvario je 3:47.63 i zauzeo 12. mesto, dok je na 200 bio 22. sa 1:48.45. Evo šta on misli o postignutim rezultatima.

Takmičenje je ostavilo pozitivan utisak na mene. U početku nisam bio siguran da li ću nastupiti, s’ obzirom da sam kasno počeo sa treninzima, ali ipak smo odlučili da nastupim i jako mi je drago zbog toga. Imao sam želju da otplivam 400 kraul ispod 3:50, jer smatram da je to za ovaj period dobar rezultat, ali kako se takmičenje bližilo, ja sam se sve bolje i bolje osećao u vodi i to je rezultiralo sa 3:47 sa čime sam prezadovoljan. Sa 200 nisam nezadovoljan, mislio sam da mogu malo brže, nekih 1:47 mi je bio cilj, ali sam znao da će mi ta trka teže pasti zbog treninga, koji su do sada odrađeni i dela sezone u kojem se trenutno nalazimo. Sve u svemu lep je osećaj takmičiti se na tako jakom takmičenju. Malo mi je žao što nisam bio u top formi, da budem još konkurentniji, pa bi možda i ostvario finale, ali ovo je odličan pokazatelj za nastavak sezone.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *