0

Stjepanović na prestižnom mitingu u Stokholmu

U toku je jedan od najjačih plivačkih mitinga u Evropu, Stockholm OPEN. Jedan od učesnika je i reprezentativac Srbije, Velimir Stjepanović.

Prvog dana takmičenja, Velimir je prvi do cilja stigao u B-finalu trke 400 slobodno, zajedno sa Poljakom Wojciech Wojdak u vremenu 3:49.65, što je njegov najbolji rezultat sezone. U A finalu ove trke, pobedu je odneo aktuelni Evropski prvak na 1500 slobodno Florian Wellbrock sa 3:45.59.

U današnjim finalima, Velimir je takođe plivao u B finalu i došao do pobede sa vremenom 1:48.87. U A finalu, najbrži je bio Poul Zellmann sa 1:46.89.

U sutrašnjim kvalifikacijama Velimir nastupa u disciplini 100 metara slobodno.

Rezultate takmičenja i takmičenje uživo možete pratit OVDE.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *