0

Sutra počinje Evropsko juniorsko prvenstvo u Helsinkiju

Sutra je prvi dan od četiri takmičarska dana, koji će se plivati u Helsinkiju na Evropskom juniorskom prvenstvu. Srbija broji osam članova, a to su Dušan Babić, Uroš Đoković, Boris Lačanski, Andrija Petković, Nina Stansavljević, Milica Opačić, Dorotea Bukvić, Andrea Todorović. Pored individualnih disciplina plivača, reprezentacija Srbije nastupiće u svim štafetama osim ženske štafete 4×200 slobodno.

Plivački savez BiH odredio je sledeći sastav:  Kovačić Marko, Krminac Aleksa, Mešić Hena, Pašukan Emina, Šapčanin Amar, Tadić Tina, Tahirović Fatih.

Makedoniju će predstavljati Krstevska Mia, državna rekorderka leđnim stilom.

Ekipu Hrvatske činiće Klara Bošnjak, Lucija Šulenta, Nika Čulina, Ana Blažević, Franko Grgić, Ognjen Marić, Dominik Karačić, Luka Tkalčević i Antonio Rajković.

Dve najveće zvezde takmičenja bića Koleshnikov Kliment (Rusija) i Kristof Milak (Mađarska), plivači koji su se već dokazali u seniorskim vodama obarjuće svetske rekorde i osvojivši medalje na evropskim i svetskim prvenstvima.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *