0

Svetska elita okupila se na TYR Pro Swim-u u Atlanti

Jedna od stanica „2018 TYR Pro Swim Series“ održava se ovog vikenda u Atlanti, SAD. Ovo prestižno takmičenje svake godine okuplja plivače iz samog svetskog vrha pa tako i na ovogodišnjim listama možemo videti imena nekih od najbržih ljudi na planeti.

U ženskoj konkurenciji svakako najzapaženije su Sarah Sjostrom, koja je glavni favorit u disciplinama delfin stilom, zatim Penny Oleksiak mlada osvjačica olimpijske medalje iz Kanade, Liliana Szilagyi iz Mađarske kao i Farida Osman iz Egipta, Ruskinja Yulia Efimova kao favoritkinja u disciplinama prsnim stilom uz Jamajčanku Aliu Atkinson. Na listi se takođe nalazi i Federica Pellegrini koja će ovoga puta nastupiti u trkama leđnim stilom.

Među muškarcima neće biti ništa slabija konkurencija. Borbu u sprinterskim disciplinama slobodnim stilom vodice Nathan Adrian, Vladimir Morozov, Bruno Fratus, Nikita Lobintsev, Andrii Govorov kao i mladi Michael Andrew. U ostalim disciplinama možemo videti još svetskih zvezda kao što su Coddy Miller, Tom Shields, Chase Kalisz, Josh Prenot, Ryan Murphy, Ryosuke Irie.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *