0

Svetski juniorski rekord Čikunove

Mlada nada ruskog plivanja, Jevgenija Čikunova, na nedavno održanom prvenstvu Rusije u malim bazenima, oborila je svetski juniroski rekord na 200 metara prsno.

Ona je na prvenstvu koje se održavalo u Kazanju od 5. do 10. novembra isplivala rezultat 2:18.59 vredan 915 FINA bodova i time postala nova svetska rekorderka u juniorskoj konkurenciji.

Ova još uvek četrnaestogodišnjakinja, je pažnju plivačke javnosti skrenula na sebe još u aprilu ove godine kada je na prvenstvu Rusije u velikim bazenima i ujedno njihovom izbornom takmičenju za Svetsko prvenstvo osvojila zlato i nanela poraz jednoj od najboljih plivačica prsnim stilom današnjice – Juliji Efimovoj. Ona je tada tu deonicu isplivala u vremenu 2:22.67, da bi par meseci kasnije na Evropskom juniorskom prvenstvu bila još brža i isplivala neverovatnih 2:21.07.

Kompletne rezultate prvenstva Rusije možete da vidite OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas i nada se da će uskoro da stekne zvanje diplomiranog matematičara. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *