0

Svetski rekord za štafetu Australije prvog dana Igara Komonvelta

Prvog dana Igara Komonvelta, najveći utisak je ostavila ženska štafeta Australije koja je sa rezultatom 3:30.05 za čak 6 desetinki nadmašila dosadašnji svetski rekord na 4×100 slobodno koji su takođe one postavile pre skoro 2 godine na Olimpijskim igrama u Riju. Štafeta u sastavu Šejna Džek (54.03), Bronte Kembel (52.03), Ema Mekion (52.99) i Kejt Kembel (51.00) je ostavila iza sebe plivačice Kanade koje su imale zaostatak od skoro 4 sekunde dok su Engleskinje došle do bronze. Kejt Kembel je ovim fanatstičnim rezultatom u poslednjoj izmeni pokazala da možda možemo očekivati i svetski rekord u disciplini 100 slobodno koja je na programu 9. aprila.

U ostalim disciplinama prvog dana, imali smo prilike da vidimo trijumfe Engleskinje Ejmi Vilmot na 400 mešovito i Australijanca Meka Hortona na 400 slobodno, sjajnu bitku između dve kanadske tinejdžerke – Tejlor Rak i Arijarne Titmus na 200 slobodno iz koje je kao bolja na kraju izašla Rak, kao i pobedu Engleza Džejmsa Vilbija na 200 prsno.

Trenutno se takođe održava i plivačko takmičenje za paraplivače. Prvog dana su održana finala u dve discipline. Na 200 slobodno u kategoriji S14 je trijumfovao Britanac Tomas Hamer, dok je do zlata na 50 delfin u kategoriji S7 došla njegova koleginica iz reprezentacije, Elenor Robinson.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas i nada se da će uskoro da stekne zvanje diplomiranog matematičara. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *