0

Tin Mirjanić i Tesa Novak pobednici HPS Mini Grand Prixa

Takmičenje „HPS Mini Grand Prix“ ima za cilj razvijanje plivanja u mlađim uzrasnim kategorijama. Tako su na ovim takmičenjima na programu bile sve discipline i to na deonicama dužim od 50 metara a uzrasne kategorije takmičara su kadeti i mlađi kadeti.

Osam takmičenja nalazi se na programu ove Grand Prix serije a za bodovanje je dovoljno 6 nastupa. Kako bi se ispunio cilj ovog takmičenja (razvijanje aerobne baze i plivanje sve četiri tehnike kod mladih plivača) bodovi se dodeljuju ovako:

Na svakom takmičenju mini GP zbrajaju se 4 rezultata takmičenja  i to:

400 ili 800m slobodno
200 ili 400m mešovito
100 m slobodno, leđno, prsno ili leptir
200 m  leđno, prsno ili leptir

Ukupni pobednici ovogodišnjeg HPS Mini Grand Prixa su Tin Mirjanić iz plivačkog kluba “Primorje“ i Tesa Novak plivačica „Olimpa“. Njih dvoje osvojili su maksimalni mogući broj bodova na svim trkama.

Na drugom mestu u kategoriji dečaka našao se Mario Šurković (Jug) a na trećem Lovro Serdarević (Novi Zagreb). Kod devojčica je kao drugoplasirana završila Nika Špehar (HAPK Mladost) dok se Stella Španiček (ZPK) našla na ukupno trećem mestu.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *