0

Tjaša Vozel do rekorda u Kranju

Od 15-18.oktobra u Kranju je održano Otvoreno prvenstvo Slovenije na kojem je učestvovalo preko 350 takmičara iz 4 zemalje.

Najzapaženiji rezultat takmičenja ostvarila je plivačica kranjske „Zvezde“ Tjaša Vozel otplivavši novi reokrd Slovenije na 100 metara prsno u vremenu 1.07.90. Ovo je Tjaši drugi put u karijeri da ovu deonicu prsnim stilom pliva ispod 1.08 i to sa vremenom vrednim 842 FINA boda.

Tjaša je blizu rekorda bila i na 50m prsno gde je ostvarila ubedljivu pobedu rezultatom 31.71.

Ove fantastične rezultate 26-godišnja Slovenka otplivala je samo nekoliko dana nakon što je na svom blogu izrazila zabrinutost za svoju karijeru ali i ceklokupni plivački sport u ovoj ali i narednoj godini – Tjašin blog.

Još jedan rekord Slovenije i to za muškarce do 18 godina postavio je Sašo Boškan na 100 metara leđno i to u vremenu 56. 24.

Na takmičenju je nastupio i jedan plivač iz Srbije. Mladi plivač „Vračara“ Đurđe Matić najuspešniji je bio na 100 metara delfin gde je osvojio zlato u otvorenoj konkurenciji sa 54.08. Takođe, doplivao je i do srebra na 50 metara delfin sa 24. 88, dok je disciplinu 100 slobodni završio na 7.mestu sa 52.20.

Kompletne rezultate takmičenja možete pratiti OVDE
Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *