0

Tjaša Vozel do zlata u Budimpešti

Slovenačka olimpijka, Tjaša Vozel pokazala je zavidnu formu na svojoj prvoj trci Svetskog kupa u Budimpešti. Vozelova je sezonu otvorila sa fantastičnih 2:26.5 na 200m prsno što joj je donelo zlatnu medalju u ovoj disciplini.

Reprezentativac Srbije Čaba Silađi takođe je doplivao do medalje. On je u disciplini 100m prsno osvojio srebro rezultatom 1:00.x

Doskorašnji reprezentativac Srbije Sabo Sebastian rezultatom 52.12 stigao je drugi u cilj u trci 100m delfin. Brzi od njega bio je samo Kristof Milak njegov sadašnji kolega iz tima Mađarske. Sabo je na 50 slobodno zauzeo 5.mesto sa 22.43.
U istoj disciplini za devojke Klančar Neža zauzela je 6.mesto sa 25.32.
Još dve slovenačke reprezentativke izborile su plasman u finale i to discipline 400slobodno, Oder Tjaša zauzela je 5.mesto u ovom finalu a Fain Katja 7.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *