0

Tužna nedelja za srpsko plivanje

U protekloj nedelji srpsko plivanje suočilo se sa dva velika gubitka.

Prve tužne vesti stigle su iz Jagodine, Predrag Matić, poznat u plivačkom svetu kao Peda prerano nas je napustio od posledica srčanog udara.

Zatim nas je 12.09. zauvek napustio Gavrilo Maslaković – Gale. Dugogodišnji sportski radnik i nekadašnji trener i predsednik plivačkog kluba „Sveti Nikola“ iz Niša. Gale je bio poznat po svojoj posvećenosti i doprinosu plivanju ne samo u Nišu već i u celoj Srbiji.

Neka im je večna slava i hvala!


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *