0

TYR Pro Swim serija nastavljena u Mesi

Jedna od najjačih serija plivačkih takmičenja „TYR Pro Swim Series“ nastavlja se ove nedelje. Najbolji amerčki plivači kao i brojni gosti iz celog sveta okupili su se u Mesi, Arizona na trećem po redu takmičenju iz ove serije.

Među njima naći će se i nekadašnja olimpijska šampionka Alison Šmit koja će se ovim takmičenjem vratiti na plivačku scenu posle duže pauze. Alison će već prvog dana takmičenja nastupiti u disciplini 200m slobodno.

Zanimljivo je da su na ovogodišnjoj Tyr Pro Swim seriji američki plivači podeljeni u timove koji se takmiče u humanitarne svrhe. Timova ima četiri a svaki tim može izabrati samo po jednog takmičara koji će ga predstavljati u određenoj disciplini i sakupljati bodove. U Mesi timovi će izgledati ovako:

  • KrayzelburgSquad: Ebi Vaicel, Met Grevers, Nik Fin, Kelsi Dalia, Čejs Keliš, Olivia Smoliga
  • CoughlinSquad: Majkl Čedvik, Rajan Marfi, Moli Henis, Rajan Flikinger, Melani Margalis
  • SandenoSquad: Zejn Grot, Džejkob Pebli, Endru Vilson, Majkl Endru, Kejti Meklohlin, Lea Smit
  • LezakSquad: Nejtan Edrijan, Kodi Miler, Pejs Klark, Džoš Prenot, Melori Komerford

*** kompletne sastave timova možete pogledati ovde.

Trenutni poredak timova nakon završenih takmičenja u Atlanti i Ostinu izgleda ovako

KrayzelburgSquad 178 107 71
CoughlinSquad 160 88 72
SandenoSquad 155 76 79
LezakSquad 119 67 52

 

 

Fotografija: swimswam.com


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *