0

Uspešan nastup za Saba u Češkoj

Još uvek zvanično reprezentativac Srbije, Sebastian Sabo, nastupio je sa na plivačkom mitingu u Paradubicama u Češkoj. Plivač mađarskog Đera se čak pet puta popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja, a došao je i do jedne srebrne medalje.

Najlošiji plasman je zabeležio na 200 slobodno gde je sa rezultatom 1:57.07 bio drugi u B finalu. U disciplini u kojoj je isplivao olimpijsku normu, 100 delfin, bio je ubedljiv sa vremenom 53.81, dok je na upola kraćoj distanci štopericu zaustavio na 23.93 i opet bio prvoplasirani ispred još jednog plivača Đera – Kristijana Takača. Ipak, Takač se revanširao na 50 slobodno, te je Sabu vreme 22.63 bilo dovoljno za srebrnu medalju, dok je na 100 slobodno opet bio najbrži sa 50.45.

Pored individualnih disciplina, Sabo je došao i do dve zlatne medalje u štafetnim trkama. Štafete Đera su bile najbrže u mešanim štafetama na 4×50 slobodno i mešovito.

izvor fotografije: David Damnjanović, Plivački savez Srbije


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *