0

Uspešno završeno prvenstvo Vojvodine

U nešto drugačijem formatu, a usled situacije sa Korona virusom i preporučenim merama, prvenstvo Vojvodine održano je na tri lokacije.

U prvom delu održanom u Subotici takmičili su se klubovi iz Bačke, tačnije njih 10 sa 126 plivača. Ekipnu pobedu po broju medalja odneo je subotički Spartak dok je najvredniji rezultat otplivala Čajkaš Petra (Spartak-Prozivka) na 100 metara leđno.

Drugi deo takmičenja održan je u Zrenjaninu gde je nastupilo 5 klubova a najviše medalja otišlo je u ruke domaćina, Proletera. U Zrenjaninu su oborena i 4 nacionalna rekorda. Petraš Nevena postavila je rekord za devojčice do 11 godina na 50 metara leđno, dok je Ana Rebeka Nađnemedi pomerila rekord na 50 prsno za devojčice do 10 godina. Cvetkov Justin rekord za dečake do 13 godina postavio je na 200 metara slobodno, dok je za dečake do 15 godina postavio Kovačević Ognjen i to na 100 metara leđno.

Poslednji deo takmičenja plivao se na novosadskoj Klisi gde su se sastali klubovi iz Novog Sada i Sremske Mitrovice. Najuspešniji je na ovom delu takmičenja bio Silađi Čaba sa ostvarenih 815 FINA bodova na 100 metara prsno.

Rezultati Subotica

Rezultati Zrenjanin

Rezultati Novi Sad


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *