0

Uvažena žalba – Anja Crevar ispunila normu za Igre u Tokiju

Srpska plivačica Anja Crevar je postala već treći plivač sa overenom vizom za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. Anja je, kako smo već pisali, pre tri nedelje isplivala rezultat brži od A olimpijske norme na mitingu u Marseju, ali je tada bila diskvalifikovana zbog navodno nepropisnog poteza prilikom podvodnog na prsnom stilu. Ipak, nakon žalbe koja je uložena, sudije se promenile svoju odluku, diskvalifikacija je poništena, te je Anja postala peti sigurni član srpskog tima na Igrama u Tokiju. Rezultat isplivan tada u Marseju, 4:37.70, sada je ujedno i novi državni rekord za žene na 400 mešovito.

U međuvremenu, najbolja srpska plivačica je prethodnih dana učestvovala na prvenstvu Španije gde je ponovo bila blizu A norme u svojoj najboljoj disciplini. Anja je ovaj put 400 mešovito isplivala za 4:38.72 što je samo 19 stotinki slabije od norme koja je postavljena. Pored toga, Anja je plivala i 200 mešovito gde je štopericu zaustavila na 2:15.30, kao i 400 slobodno gde je ostvarila rezultat 4:13.46.

Kompletne rezultate na prvenstvu Španije možete pogledati OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *