0

YOG pomeren za 2026 godinu

Predsednik MOK-a, Tomas Bah juče je sapoštio da će YOG (Youth Olympic Games), koji je trebao da bude održan u Senegalu (Dakar) biti održan 4 godine kasnije. Ovom odlukom iako se radi o pomeranju, može se smatrati da će jedan ceo ciklus biti preskočen.

Povodom odlaganja manifestacije izvršni odbor MOK-a između ostalog je izjavio sledeće:

Odlaganje Dakara 2022 dozvoliće bolje planiranje Nacionalnim olimpijskim komitetima i internacionalnim federacijama da bolje planiraju svoje aktivnosti, zbog pomeranja Olimpisjkih igara za 2021. godinu i odlaganja ostalih intenacionalnih prvenstava. U isto vreme daće Senegalu više vremena kako bi pripremio još bolje uslove za održavanje YOG-a.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *