0

Zlato za Van der Burga na 50 prsno na Igrama Komonvelta

Petog dana plivačkog takmičenja na Igrama Komonvelta, imali smo prilike da vidimo par iznenađenja.

Južnoafrikanac Kameron Van der Burg je rezultatom 26.58 uzeo zlato na 50 prsno ispred najboljeg prsaša današnjice – Britanca Adama Pitija koji je bio 4 stotinke sporiji. Daleko iza je bio još jedan Britanac, Džejms Vilbi, koji je sa 27.37 došao do bronzane medalje.

Još jedno iznenađenje je viđeno u finalu trke na 100 slobodno. Borba je očekivano vođena između sestara Kembel, ali ovaj put je bila uspešnija mlađa – Bronte. Iako je prvog dana u štafeti, Kejt isplivala neverovatnih 51.00, nije uspela da ponovi ni blizu takvu trku. Na kraju Bronte Kembel sa novim rekordom Igara – 52.29 dolazi do zlata, Kejt Kembel do srebra sa 52.69, a mlada Kanađanka Tejlor Rak dolazi do još jedne medalje, ovaj put bronzane sa 53.08.

U ostalim disciplinama smo mogli da vidimo pobedu Miča Larkina na 200 leđno, Arijarna Titimus je bila najuspešnija na 800 slobodno, a Tatjana Šoenmejker na 100 prsno. Alis Tomas je trijumfovala na 200 delfin, a Čad le Klos je bio očekivano najbrži na 100 delfin. Što se tiče paraplivačkog nadmetanja, Metju Levi je trijumfovao na 50 slobodno u kategoriji S7, dok je Sofi Pasko bila najbrža na 100 prsno u SB9 kategoriji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *