0

11. april najuspešniji na Letnjem prvenstvu Srbije

Na bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Košutnjaku je od 9. do 12. juna održano Letnje prvenstvo Srbije za juniore i u apsolutnoj konkurenciji. Ukupno 359 plivača iz 38 klubova se borilo za titule najbržih u Srbiji. 

Mladi plivač Obilića, Nemanja Maksić je postavio jedini individualni državni rekord na ovom prvenstvu. On je u finalu na 100 delfin štopericu zaustavio na 57.51 i time postavio novi rekord za dečake do 14 godina. Plivači 11. aprila su čak pet puta pomerali granice najboljih rezultata u štafetnim trkama. Oboreni su rekordi za devojke do 17 godina u disciplini 4×50 slobodno, kao i 4×50 mešovito dok je u istoj disciplini popravljen rekord i u mešanoj štafeti. Pored toga, postavljena su i dva apsolutna rekorda – plivačice 11. aprila (Kaljević M, Lalković, Kaljević A, Bukvić) su disciplinu 4×200 slobodno završile u vremenu 8:33.84, dok je mešovita štafeta u sastavu Dragojlović, Bojičić, Kaljević M, Kaljević A. sa rezultatom 4:01.03 postavila novi najbolji rezultat u disciplini 4×100 mešovito. 

Najbolji rezultat u muškoj kategoriji je ostvario plivač Vojvodine, Uroš Nikolić koji je jedini trku na 100 slobodno isplivao ispod 50 sekundi – rezultat 49.84 mu je doneo 833 FINA boda. Među devojkama je najuspešnija bila plivačica Dubočice i juniorska vicešampionka Evrope, Nina Stanisavljević. Ona je na 50 leđno isplivala rezultat 28.84 koji je vredan 818 FINA bodova.

Beogradski 11. april je odneo titule najuspešnijeg kluba i u juniorskoj i u apsolutnoj konkurenciji. Juniori Novog Sada su se izborili za ekipno drugo mesto, dok su mladi plivači Partizanasvom klubu obezbedili treće mesto. U apsolutnoj kategoriji, iza 11. aprila su završili Vojvodina i Novi Sad.

Sve rezultate sa prvenstva možete pogledati OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *