0

Aćin sve bliži normi za Tokio

Plivač zrenjaninskog Proletera i student Purdue univerziteta, Nikola Aćin, značajno je popravio lični rekord na 100 slobodno i tako se još više približio A normi u toj disciplini za predstojeće Olimpijske igre.

On je u time trial trci organizovanoj 7. marta isplivao 49.26 i tako za skoro 7 desetinki popravio dosadašnji najbolji rezultat.

Da je u sjajnoj formi, Aćin je nagovestio prethodnog vikenda kada je na Prvenstvu Big 10 konferencije došao do srebra na 100 jardi slobodno sa rezultatom 42.31 koji mu je doneo i B normu za NCAA prvenstvo. Osim toga, zauzeo je 7. mesto u upola kraćoj disciplini kada je štopericu zaustavio na 19.39, a stotinku brži je bio u štafeti 4×50 jardi slobodno gde je njegov tim došao do drugog mesta.

Osim njega, na istom prvenstvu je nastupio je Aleksa Bobar koji je najbolji rezultat zabeležio na 200 jardi slobodno kada je zauzeo 8. mesto u finalu sa rezultatom 1:36.44, dok je u kvalifikacijama bio nešto brži i sa vremenom 1:35.22 došao do B norme za NCAA prvenstvo.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *