0

Ana Blažević do tri rekorda u 10 dana

Plivačica Zagrebačkog Maksimira Ana Blažević pomerala je ovog meseca čak 3 puta nacionalni rekord na 200 metara prsno. Nakon uspešne sezone u velikim bazenima Ana je nastavila sa sjajnim rezultatima i u tekućoj sezoni. U Budimpešti je doplivala i do finala Svetskog kupa i tako postala prva plivačica Hrvatske, nakon Sanje Jovanović, u finalu jednog ovakvog takmičenja.

O iskustvu i nastupu na Svestskom kupu kao i o daljim planovima u sezoni porazgovarali smo sa ovom perspektivnom Zagrepčankom

Kakvo je iskustvo bilo plivati finale Svetskog kupa?
Plivati u finalu Svjetskog kupa je prvenstveno veliki motiv za daljni rad i pokazatelj da sam na dobrom putu te da pripadam svjetskoj plivačkoj sceni. Kada skočim u vodu fokusirana sam samo na svoju trku, ne razmišljam tko je pored mene niti se uspoređujem. 
Koliko se 200 prsno u malim bazenima razlikuje od 50-metarskih?
Kada sam bila mlađa 25 metarski i 50 metarski bazen stvarali su mi veću razliku zbog brže promjene ritma radi okreta, kroz godine i s većim brojem trka ta razlika se dosta smanjila ali mi je ipak draže plivati na velikom bazenu
Koji deo treninga (u vodi i na suvom) je najvažniji za nekoga ko pliva ovu disciplinu? 
Tesko je definirati koji dio treninga je najvažniji u ovoj  razvojnoj fazi. Ako je taj dan fokus na mojim slabim tehničkim točkama tada mentalni angažman mora biti na visokom nivou ili ako je riječ o nekom težem zadatku bitno je kako funkcionalno odradim ono što se od mene traži. 
Šta su dalji ciljevi i koja takmicenja vam predstoje do kraja godine?
Sljedeci fokus mi je preusmjeren na Europsko prvenstvo početkom 11. mjeseca te Svjetsko prvenstvo sredinom 12. mjeseca.

Anini rezultati, oktobar 2021

2:24.3681017 Oct 2021Sibenik
2:24.518077 Oct 2021Budapest
2:25.167967 Oct 2021Budapest


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *