0

Anja, Nina i Lana rekordima do sjajnih plasmana

Nina Stanisavljević prva je skočila u bazen u večerašnjim finalima Svetskog kupa u Kazanju i na 50 metara leđno sjajnim rezultatom i novim nacionalnim rekordom za juniorke 27.51 doplivala do 6. mesta i čak 805 FINA bodova. Nakon toga otplivala je još jednu izvanrednu trku u disciplini 100 metara mešovito gde se apsolutnim nacionalnim rekordom 1:00.96 plasirala na 4. mesto. Za medalju je bilo potrebno plivati 1:00.08.

Finale na 200 metara delfin plivale su Lana Pudar i Anja Crevar i ostvarile fantastične rezultate. Apsolutni rekord Bosne i Hercegovine 2:08.21 doneo je ubedljivo najmlađoj učesnici ovog finala, Lani Pudar plasman na visoko 4.mesto. Anja se našla samo jednu stepenicu niže u vremenu novog rekorda Srbije 2:09.38.

Takmičenje u Kazanju nastavlja se danas a kompletne rezultate pratite OVDE


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *