0

Anjin apel ministru Udovičiću

Reprezentativka Anja Crevar koja uz još 4 plivača Srbije ima normu za OI u Tokiju idalje nije u mogućnosti da započne treninge s obzirom da bazeni još uvek nisu otvoreni.

Kako prenosi portal televizije N1 bazeni su i dalje zatvoreni iako su brojna istraživanja plivanje i vaterpolo navela kao sportove koji su među najbezbednijima zbog boravka u hlorisanoj vodi. Ministar sporta Vanja Udovičić naveo je odlaganja takmičenja u veslanju do avgusta ili septembra i pomneuo da vaterpolo federacije takođe odlažu takmičenja.

Ni reči o bazenima i plivanju.

Zbog toga se na zvaničnom Tviter nalogu oglasila srpska olimpijka Anja Crevar i uputila jasno pitanje Udovičiću:

„Bazeni još nisu otvoreni, moje pitanje je šta se čeka? Uz dužno potovanje, unapred hvala na odgovoru“.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *