0

Australia Grand Prix: Cate Campbell zamalo ispod 24 sekunde

Iako je većina plivačke javnosti usmerena na USA trials, na drugoj strani sveta ne plivaju se ništa slabiji rezultati. U toku je ”Australia Grand Prix” takmičenje, koje će biti poslednji nastup za austalijske olimpijce pred pripremni kamp u Brazilu.

Rezultat koji je odskočio od drugih je postignut na 50 slobodno za žene. Cate Campbell je trijumfovala sa 24,04, što je drugi rezultat ove sezone u svetu, a prvi je takođe u njenom vlasništvu. U istoj trci drugo mesto zauzela je mlađa sestra Bronte Campbell, sa rezultatom 24.47.

Nakon trke, Cate je izjavila:” Ovo je jako lep rezultat i daje mi samopuzdanje pred Olimpijske igre, ali ne želim previše da razmišljam o tome.”

Muškarci u disciplini 100 metara slobodno pokazali su takođe dobru formu. Pobednik je bio Cameron McEvoy, najveća nada Australije u Riju sa 48.43, iza njega srebrni sa Olimpijskih igara u Londonu James Magnussen, a na trećem mestu, svetski juniorski rekorder Kyle Chalmers sa 48.80.

Jessica Ashwood je otplivala rekord mitinga u disciplini 800 metara slobodno za žene sa 8:21.16.

Minna Atherton pobedila je u disciplini 200 metara leđno sa 2:08.00.

Bronte Barratt je bila sjajna na 200 slobodno. Njeno pobedničko vreme je 1:56.53.

U zanimljivoj trci na 400 slobodno, kao pobednik izašao je David McKeon (3:48.52). Za dlaku iza njega bio je Daniel Smith sa 4:48.76. Na trećem mestu, Olimpijski šampion iz Pekinga, Koreanac Park Tae Hwan sa 3:49.18.

Thomas Fraser-Holmes bio je 9 sekundi ispred drugog takmičara u disciplini 400 metara mešovito sa 4:15.84.

Rezultate možete pratiti OVDE.


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *