0

Australijski olimpijci u štafeti 100×400 mešovito

Sutra će plivači istočne australijske obale pokušati da postave svetski rekord u trci 100x400m mesovito.

Naravno čitav događaj ima humanitarni karakter a novac sakupljen od prijava (minimum 10 dolara participacija po učesniku) biće uplaćen za fondaciju koja se bavi suzbijanjem bolesti srca kod mladih. 

Među prijavljenim učesnicima nalaze se i olimpijski plivači David McKeon i Brttany Elmslie kao i finalistkinja svetskog prvenstva Kaylee McKeowin ali i juniorski reprezentativci Minna Atherton i Gemma Cooney.

Trenutni svetski rekord od 9h 22minuta i 35sekundi postavila je ekipa iz Nemačke 2010. godine. Australijski tim se nada da će postaviti vreme od oko 8.5h što je prosek od oko 5:06 za 400 metara.

Zvaničnu Facebook stranicu ove manifestacije možete pogldati OVDE


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *