0

Banja Luka Swim Wars: The Swim Awakens

Piše: Saša Rađan

Nakon dvogodišnje pauze u Banjaluci je ponovo održan plivački miting Swim Wars u organizaciji PK 22. april. Miting je okupio više od 400 plivača iz 37 klubova i 7 zemalja, a imali smo priliku uživati u plivačkim predstavama nekih od najvećih regionalnih plivačkih imena kao što su Lana Pudar, Janja Šegel, Velimir Stjepanović, Adi Mešetović…

U dva veoma zanimljiva i uzbudljiva plivačka dana zabilježena su dva nacionalna rekorda u otvorenoj kategoriji i isplivano je nekoliko B normi za svjetsko prvenstvo.

Najbolji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji ostvario je Velimir Stjepanović iz PK Partizan sa isplivanih 812 FINA bodova u disciplini 100m slobodno. Velimir je ovim rezultatom isplivao B normu za SP, a istu normu je ostvario i na 200m slobodno.

Najbolja je bila slovenačka plivačica Janja Šegel iz PK Fužinar, sa isplivanih 849 FINA bodova u disciplini 200m slobodno. Njen rezultat je takođe B norma za SP, a Janja je ostvarila ovu normu i u disciplini 100m slobodno.

Još jedna B norma za SP ostvarena je u disciplini 50m delfin, a isplivala je Lana Pudar iz PK Orka Mostar sa rezultatom 26.88. Meri Mataja iz Rijeke, PK Kantrida, takođe je isplivala B normu u disciplini 50m prsno sa rezultatom 32.16

Janja Šegel i Velimir Stjepanović su ostvarili i najbolje rezultate u zbiru tri discipline, gdje je Janja ostvarila 2432 FINA boda, a Velimir 2421.

Pored sjajne organizacije plivačkog dijela mitinga, entuzijasti iz PK 22.april su se pobrinuli da organizuju nezaboravno prvomajsko druženje za sve učesnike i posjetioce mitinga.

Više informacija možete pronaći na plivanje.info

https://plivanje.info/data/Rezultati/2022/BiH/22_April_2022_BiH/index.html

Snimci trka:

https://fb.watch/cN9LTwcKD3/
https://fb.watch/cN9MRRdWrp/
https://fb.watch/cN9O0ANdYB/
https://fb.watch/cN9PFI5rTd/

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *