0

Barna do bronze na Otvorenom prvenstvu Amerike

Reprezentativac Srbije Andrej Barna je i u novoj sezoni nastavio sa fantastičnim rezultatima. On je na Otvorenom prvenstvu Amerike koje se od 1. do 4. decembra održava u Grinsborou došao do bronzane medalje na 50 slobodno. Barna je sa vremenom 22.43 bio samo 7 stotinki sporiji od prvoplasiranog Bruna Fratusa, dok je do srebra došao Adam Čeni sa samo stotinkom zaostatka u odnosu na Brazilca.

Pored Barne, još čak troje plivača sa ovih prostora je nastupilo u finalima ove discipline. Još jedan olimpijac, Nikola Aćin je zauzeo šesto mesto u A finalu sa vremenom 22.70, Andrija Petković je bio osmi u C finalu sa rezultatom 24.52, dok je reprezentativac Bosne i Hercegovine Nikola Bjelajac bio osmi u B finalu uz vreme 23.31.

U današnjim kvalifikacijama na 100 slobodno, Barna se sa najbržim rezultatom plasirao u popodnevno A finale. Pored njega, u A finalu će nastupiti i Nikola Aćin, dok su svoja mesta u C finalu obezbedili Aleksa Bobar i Nikola Bjelajac.

Sve rezultate sa ovog takmičenja možete ispratiti OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *