0

Barna i Dressel podelili prvo mesto na 100 slobodno

*snimak trke pogledajte ispod


Na TYR Pro Swim takmičenju u San Antoniu okupio se sam krem američkog plivanja pa smo za četiri dana takmičenja mogli da vidimo fantastične rezultate.

Katie Ledecky pokazala je povratak u formu, mlada Claire Curzan postala je najbrža 15godišnjakinja na 50 slobodno sa 24.37, Michael Andrew ponovo je u pobedničkom ritmu, Leon Marchand je nakon poništene diskvalifikacije pobedio na 400 mešovito sa 4:10.38…

Međutim, ono što je svakako privuklo veliku pažnju je podeljeno prvo mesto na 100 slobodno poslednjeg dana takmičenja.

Naime, reprezentativac Srbije, Andrej Barna i višestruki svetski rekorder Caeleb Dressel štopericu su zaustavili istovremeno na 49.13.

Barna je poveo na prvih 50 metara sa 23.3, Dressel ga je pratio sa 23.5 ali je nešto boljim finišem uspeo da izbori tačnije podeli zlato i to iz staze broj 1.

Zvanični rezultati dostupni su ovde Live Results


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *