0

Bojan Počuča: Nadamo se A normi za Tokijo

Sutra u Londonu počinje Svetsko para prvenstvo u plivanju. Srbiju će predstavljati Ana Jovović. Ana će nastupiti u disciplini 400 slobodno S9 kategorije, gde će napasti A olimpijsku normu. Trka je po rasporedu takmičenja zakazana za 13.9.

Pre samog početka takmičenja, postavili smo nekoliko pitanja Aninom trenera, Bojanu Počuči.

SwimOn: Kakvi su utisci o organizaciji samog događaja?

BP: Organizacija Svetskog prvenstva u Para plivanju u Londonu je sjajna, na znatno je višem nivo u odnosu na Meksiko pre dve godine. Na takmičenju će nastupiti 637 plivača i plivačica iz preko 60 zemalja, što nam govori da je konkurencija baš jaka.

SwimOn: Kako su prošle same pripreme za ovo takmičenje, koje je poprilično kasno u sezoni?

BP: Ukoliko uzmem u obzir da smo celu prošlu godinu kuburili sa povredom, ova godina je izvanredna za Anu. Sama norma za London je bila jača za 5 sekundi od norme za Meksiko. Odradili smo dvoje jakih priprema pre dolaska ovde, što nam povećava očekivanja za dobar rezultat.

SwimOn: Koji je Anin glavni cilj na ovom takmičenju?

BP: Ana je u maju isplivala B normu za Paraolimpijske igre u Tokiju pa nam je glavni cilj ovde u Londonu da se približimo A normi.

 

Fotografija: Bojan Počuča

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *