0

Bolji položaj glave u vodi sa trenerom posture iz FINIS-a

Položaj glave u plivanju je krucijalni element za brzo i pravilno plivanje. Iako naizgled izgleda lako kada gledate profesionalne plivače, pravilan položaj galve u plivanju sve četiri tehnike može biti noćna mora. Ovaj problem može se videti kod plivača svih uzrasta i nivoa.

Potrebno je dosta vremena kako bi eliminisali ovaj problem. Ono što bi vam moglo skratiti proces ispravljanja ove tehničke greške je FINIS-ov “trener posture“.

“Trener posture“ unapređuje pravilno poravnanje glave i kičme, što je ključ efektivnog zaveslaja.  Kada je postavljen u centru na zadnjem delu glave, sprava bi trebalo da bude neprimetna dok plivač ne pređe preporučeni opseg držanja. Držanje glave u pravilnom položaju tokom celokupnog plivačkog pokreta ispravlja kičmeno poravnanje, koji podiže kukove, smanjujući otpor i povećavajući potiskivanje nogama. Prilagodljivost “trenera posture“ omogućava njegovu upotrebu za sva četiri  stila i udobno naleže bez ili sa naočarima. Ukoliko podižete prokmerno glavu, da li prilokom disanja ili okreta, “trener posture“ će vas opomenuti.

Da bi bolje shvatili kako FINIS-ov trener posture funkcioniše, pogledajte ovaj video.

 

Ovaj proizvod, kao i mnoge druge proizvode iz FINIS-a možete pronaći u H2O shop-u.


Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *