0

Četiri nova rekorda BiH postavljena u Zrenjaninu

Na takmičenju Serbia Grand Prix održanom u Zrenjaninu od do plivači Bosne i Hercegovine postavili su četiri nacionalna juniorska rekorda.

Dva rekorda postavio je Tarik Gušić plivač kluba Sharks iz Sarajeva. Tarik je 100 metara leđno otplivao u vremenu 55.40 što mu je donelo bronzanu medalju dok je 200 leđno plivao 2:02.04 i tako pomerio juniorsku i seniorsku granicu u ovoj disciplini. U ovoj trci zlato mu je izmaklo za manje od pola sekunde.

Iman Avdić rekorde je postavila na 400 slobodno i na 400 mešovito. Novi rekord slobodnim stilom sada iznosi sjajnih 4:17.94 dok je na mešovitom 4:46.90 ovo je ujedno i seniorski rekord u ovoj disciplini.

Zapažene rezultate plivao je i član Olymp-a David Vučić koji je ostvario pobedu u memorijalnoj trci 100metata delfin otplivavši  55.25.  David je takođe na 50 slobodno doplivao do bronze sa 23.29.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *