0

Chad le Clos otpočeo saradnju sa Andrea De Ninom

Južnoafrički plivač Chad le Clos je objavio da će od sada njegov trenerski tim činiti Italijan Andrea De Nino i Australijanac Boby Hurley. Le Clos je nakon Olimpijskih igara u Riju raskinuo sadarnju sa svojim dugogodišnjim trenerom Grejemom Hilom i najavio selidbu u Kejptaun gde će nastaviti da trenira.

De Nino, koji je na čelu ADN projekta, je najpoznatiji po svom radu sa osvajačima olimpijskih medalja na 100 metara delfin stilom, Miloradom Čavićem i Evgeny Korotyshkin. Hurley je prošle godine bio finalista u trci na 100 metara leđno na australijskom izbornom takmičenju za Olimpijske igre, međutim povrede su ga omele da uradi nešto više. De Nino će pisati treninge za južnoafričkog plivača, dok će Hurley raditi svakodnevno sa njim i podnositi izveštaje Italijanu. Hurley je takođe imenovan za novog trenera u CLC plivačkoj akademiji u kojoj će i Le Clos trenirati.

 

Veoma sam uzbuđen što ću sarađivati sa Andreom, izjavio je Le Clos. Njegovi dosadašnji trenerski uspesi su impresivni i radujem se predstojećim izazovima. Moram da nastavim da radim na sebi, svojim plivačkim ciljevima i mislim da je Andrea pravi trener za mene u ovoj fazi moje karijere. Bobi je neverovatan sportista i veoma mi je drago što je odlučio da se pridruži mom timu pored Andree. Bobijeva radna etika se poklapa sa mojom, tako da sam siguran da ćemo doći do željenih rezultata.

 

Oduševljen sam što ću trenirati Chad-a i mislim da zajedno možemo da postignemo neverovatne stvari, rekao je De Nino. On već ima mnogo uspeha iza sebe, ali ja vidim njegov talenat, želju i ambiciju da učini još više, tako da jedva čekam da počnemo.

 

Jedva čekam da počnem da radim sa Chad-om i ostalim talentovanim plivačima koji će trenirati u Kejptaunu, rekao je Hurley. Pošto pravim pauzu od treninga kako bih se oporavio od povreda, radujem se tome što ću učiti o sportu od jednog sjajnog trenera kao što je Andrea i što ću moći da podelim svoje znanje i iskustvo sa Chad-om kao i budućim plivačkim generacijama u Južnoj Africi.

Le Clos je četvorostruki osvajač olimpijske medalje, uključujući i neočekivano zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine kada je pobedio Michael Phelps-a u trci na 200 metara delfin stilom. Le Clos nije došao do medalje u istoj disciplini i u Riju, ali je podelio srebro sa Pelps-om i Laszlo Cseh-om na upola kraćoj distanci, dodajući tome i srebro na 200 metara slobodnim stilom.

Plivači koji su trenirali kao deo ADN plivačkog projekta su u Riju ostali bez medalje, uključujući i brazilskog sprintera Bruna Fratus-a koji je nastupao pred domaćom publikom.

 

izvor teksta: https://swimswam.com/chad-le-clos-announces-new-coaches-2017/

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *